De geschiedenis van Autobedrijf Lugtenburg B.V.

Schipperen met de ruimte op de Albert Cuypstraat

 

Autobedrijf Lugtenburg is opgericht in 1958 door de heer P. Lugtenburg senior, die begon in een klein pand aan de Albert Cuypstraat, met taxivervoer, een stalling ruimte en slechts één smeerput. Er werden in eerste instantie alle merken auto’s verkocht en onderhouden, waarna in 1962 met het merk Simca werd gestart. Vier jaar later was er al uitbreiding van het bedrijf nodig en werd de oude werkplaats gesloopt en werd er een nieuwe werkplaats gebouwd op de Dr. Ariënslaan 2. Door de stijgende verkopen van de in die tijd zeer populaire modellen 1000, 1100 en 1301/1501 was een nieuwe showroom in 1970 het logische vervolg.

 

Van Simca naar Peugeot

 

Eind jaren zeventig werd de naam Simca door verschillende overnames Talbot wat later resulteerde in een overname van Talbot door Peugeot. Autobedrijf Lugtenburg B.V. ging daarom naast Talbot ook Peugeot verkopen. Uiteindelijk werd de beslissing genomen door Peugeot S.A. om alleen de merknaam Peugeot nog te gebruiken. Mede door het grote verkoopsucces van toen, de 205 is Peugeot uitgegroeid tot één van de toonaangevende merken in Europa.

 

2017 een nieuwe uitdaging met Bosch Autocrew

 

Peugeot Nederland heeft  besloten het netwerk drastisch in te krimpen en om  in de nabije toekomst nog uitsluitend te gaan werken met grote regionale dealers. Na 37 jaar Peugeot  dealer te zijn geweest, zijn de contracten met ons en veel  andere kleine- en middelgrote dealerbedrijven opgezegd.

 

Herman Lugtenburg en zijn zoon Remy Lugtenburg hebben ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij Bosch Autocrew.

Bosch is een van de grootste Automobieltechnologie bedrijven van Europa, door deze samenwerking  blijft de kwaliteit van onze werkplaats voor u gewaarborgd. Onze monteurs zijn en blijven goed opgeleid door Bosch en kunnen alle merken auto’s repareren en onderhouden.

 

Bijkomend voordeel is dat we nu naast Peugeot ook alle andere merken, zowel nieuw als gebruikt, kunnen verkopen en onderhouden. Tevens verzorgen wij als Bosch Autocrew autobedrijf het onderhoud van alle merken voor diverse lease maatschappijen en dat is natuurlijk ideaal als het betreffende merk niet in uw buurt vertegenwoordigd is.